Mijn lezing gaat over de onderwerpen “afscheid” en “uitvaart”. Ik neem het publiek mee in een verhaal waarbij persoonlijke keuzes, eigen regie en zorg voor je nabestaanden en naasten centraal staan.

Mijn lezing heeft als titel “Keuzes bij een uitvaart” #YODO (You Only Die Once)

In deze theatrale vertelling bespreken we voorbeelden, worden er taboe’s onder de loep genomen en kijken we naar de huidige uitvaartcultuur; wat valt er op, wat is er veranderd en hoe denk je er zelf over?

Omdat er nieuwe ontwikkelingen worden besproken, vragen samen met publiek worden beantwoord en ook op zoek wordt gegaan naar “wat is de norm” of hoe kan het anders? is mijn lezing er eentje, die bij het publiek nog lang in de gedachte zal blijven. Interactie is dan ook erg belangrijk.

De lezing is voor mannen en vrouwen, van alle leeftijden, voor alle levenshoudingen en overtuigingen. En is geschikt (en aan te raden) voor die groep mensen die ooit met een overlijden of uitvaart te maken gaat krijgen. (En dat is statistisch drie keer per persoon in een volwassen leeftijd het geval)
Voor iedereen interessant dus!

Wat anderen zeggen over de lezing:

“Ik vond dat je dit onderwerp helder en op een “lichte manier” hebt besproken. En in de tijd na je lezing, blijf je toch nadenken over wat je zelf zou willen of wensen”

“Het plezier en de gedrevenheid waarmee je de verhalen vertelt en de voorbeelden geeft, maken dat je van de lezing energie krijgt. Wat goed om alle nieuwe ontwikkelingen te zien”

“Geen moment ben ik afgehaakt tijdens jouw boeiende verhalenreis… Het had van mij langer mogen duren”

“Gezien het een onderwerp betreft waar ik liever niet over praat, wist ik niet wat ik zou moeten verwachten. Bijzonder hoe Esther een beladen onderwerp, luchtig kan presenteren. Het heeft me aan het denken gezet over mijn eigen keuzes. Een aanrader voor iedereen”

Praktisch

Tijdsduur: De lezing duurt variërend van een uur tot 90 minuten. Iets korter of langer kan ook in overleg.

Doelgroep

Deze lezing is geschikt voor mannen, vrouwen, en jong volwassenen. Er komen geen cultuurgebonden of specifiek religieus bepaalde (voor)oordelen in naar voren.

Opstelling

Theateropstelling of in een kring, met of zonder podium. Voor het publiek geen sta-tafels of staanplekken.

Benodigdheden

Bij grote groep (v.a. 75 personen) of bij bijzondere accoustiek, zoals bijvoorbeeld in een kerk, een microfoon en geluidsset.

Tot slot

Natuurlijk blijf ik zelf als spreker nog napraten met het publiek, er komen altijd verhalen los, anekdotes en vaak zijn dat hele prettige ontmoetingen. Fijn als er een mogelijkheid is om dat nog even te kunnen doen.

Kijk hier voor een prijsindicatie.

Neem contact op

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Downloads

Keuzes bij een uitvaart.pdf

De belangrijkste keuzes bij het vormgeven van een uitvaart op een rij.

Klinische les productinformatie.pdf

Alle informatie over de klinische les staat op een A4 bij elkaar in dit document.

Tips bij verlies en rouw op het werk.pdf

Dit zijn tips die kunnen helpen in het omgaan met gevoelens van verlies en rouw op of bij het werk.