Het programma Grip en Glans helpt mensen regie te nemen over hun eigen leven en zich beter te voelen. Dat geldt voor ouderen maar ook voor andere doelgroepen. Het programma is ontwikkeld door de Universiteit van Groningen en is bewezen effectief.

Grip en Glans gaat over zingeving, eigen regie en zelfredzaamheid en de balans opmaken. Geniet iemand nog van het leven of is er ruimte voor verbetering? Fundament van de cursus is de Glansschijf en de kracht hiervan is de eenvoud.

CorionCare biedt een inspiratieworkshop voor zorgprofessionals die overwegen Grip en Glans aan te bieden en kan het programma voor uw cliënten verzorgen.

Inspiratieworkshop Cursus Grip en glans (voor zorgprofessionals)

Tijdens de inspiratieworkshop ervaren zorgprofessionals de kracht van de Glansschijf. Ze gaan praktisch aan de slag en daarbij ontdekken zij de betekenis en de meerwaarde van Grip en Glans.

Praktisch

Maximaal 12 zorgprofessionals.
Duur: 2 uur inclusief practische toepassing van de glansschijf.

Eerdere deelnemers zeggen:

“Het was een eyeopener om te ontdekken hoe ik in mijn eigen leven aan de slag ‘moet’ met mijn eigen Glansschijf.”

“Het leek me zweverige materie, maar tijdens de workshop kwam ik erachter dat deze cursus onze bewoners echt praktische tips geeft.”

Cursus Grip en glans (voor cliënten)

In Grip en glans gaan de deelnemers praktisch aan de slag met de elementen uit de Glansschijf. Ze denken na over diverse aspecten van hun leven en ontdekken wat anders of beter kan. Niet de problemen staan centraal, maar mogelijkheden en kansen.

Praktisch

Deze cursus is ontwikkeld voor een oudere doelgroep (55+) maar is ook voor ander publiek waardevol.
6 tweewekelijkse bijeenkomsten van 2 tot 2,5uur en 1 terugkomdag. 8 tot 10 deelnemers. Inclusief werkmap en naslagwerk voor de deelnemers.

Eerdere deelnemers zeggen:

“Het werken met de glansschijf maakt dat je over je sociale netwerk gaat nadenken. Ik kon er ook direct en heel praktisch mee aan de slag.”

“Het mooie is dat toen we met de Glansschijf aan de slag gingen, we echt met elkaar in contact kwamen. We spreken nog steeds met elkaar af.”

Iets voor uw organisatie?

Overweegt u om een cursus Grip en glans aan te bieden of wilt u eerst uw medewerkers kennis laten maken met dit inspirerende programma? Neem dan contact op.

Kijk hier voor een prijsindicatie.

Neem contact op

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Downloads

Keuzes bij een uitvaart.pdf

De belangrijkste keuzes bij het vormgeven van een uitvaart op een rij.

Klinische les productinformatie.pdf

Alle informatie over de klinische les staat op een A4 bij elkaar in dit document.

Tips bij verlies en rouw op het werk.pdf

Dit zijn tips die kunnen helpen in het omgaan met gevoelens van verlies en rouw op of bij het werk.