Verlies en rouw zijn thema’s die veel breder zijn dan ze op het eerste gezicht lijken. Je krijgt ermee te maken als je eigen gezondheid of die van je partner verslechtert, als je bewegingsvrijheid afneemt, als je je baan of huisdier verliest of de kinderen het huis verlaten. Mantelzorgers zullen deze onderwerpen zeker herkennen, maar het onderwerp raakt in feite iedereen.
Inhoud Omgaan met verlies en rouw
‘Bel me als je me nodig hebt’. Het is goed bedoeld, maar voor iemand die rouwt zijn het lege woorden. Beter is om iets concreets voor te stellen. Dat u morgen met een pannetje soep langs komt, of dit weekend wilt gaan wandelen. Deze en andere concrete tips geven houvast in de praktijk als u te maken krijgt met rouw en verlies.
In de presentatie gaan we in op vragen als:
- Wat is rouw en wanneer ontstaat het?
- Wat zijn rouwfasen en waarom staan ze ter discussie?
- Hoe ondersteun je iemand die rouw ervaart?
- Hoe maak je rouw en verlies voor jezelf hanteerbaar?
Ook andere belangrijke zaken komen aan bod zoals het vastleggen van wensen, de kosten die daarmee samenhangen en wat de wet tegenwoordig voorschrijft en vrijlaat.
Praktisch
Tussen de 10 en 15 deelnemers.
Duur: 1 uur voor de presentatie en een half uur napraten (afhankelijk van de verhalen of vragen).
Zowel overdag als ’s avonds te boeken.
Iets voor uw bijeenkomst?
Deze presentatie is interessant voor een brede publieksgroep. Deze presentatie is geschikt voor themabijeenkomsten van mantelzorgorganisaties en ook voor ouderenbonden, serviceclubs, verenigingen of bibliotheken.
Soms is het verstandig om bij deze presentatie samen te werken met andere experts. Bijvoorbeeld een rouwtherapeut, hulpverlener of iemand van een belangenvereniging. CorionCare heeft een uitgebreid netwerk waaruit we kunnen putten.
Kijk hier voor een prijsindicatie.